Κεφτέδες κρεμμυδιού με σιμιγδάλι…

Εάν βάζετε ένα τέτοιο πιάτο στο τραπέζι και δεν λέτε από τι είναι φτιαγμένο, νομίζω ότι δεν θα καταλάβουν όλοι τι είναι το κύριο συστατικό. Το πιάτο μαγειρεύεται πολύ γρήγορα, όχι περισσότερο από τις συνηθισμένες τηγανίτες και το αποτέλεσμα είναι απίστευτα νόστιμο.

Συστατικά:

Κρεμμύδια – 3 κομμάτια
Μαγιονέζα – 1 κουταλιά της σούπας
Αυγά – 2
Σιμιγδάλι – 5-6 κουταλιές της σούπας
Φύλλα πράσινου κρεμμυδιού – 3-4 κομμάτια
Μπεικιν παουντερ – 0,5 κουτ γλυκου
Φυτικό λάδι

Παρασκευή:

Κόψτε το κρεμμύδι σε μικρούς κύβους (όσο μικρότερο τόσο το καλύτερο) και βάλτε το σε ένα μπολ.
Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μαγιονέζα, δύο αυγά σε ένα μπολ με κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε. Ρίχνουμε περίπου 6 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι και αφήστε για λίγο έτσι ώστε το σιμιγδάλι να απορροφήσει το υγρό.
Ψιλοκόψτε μερικά φύλλα πράσινου κρεμμυδιού και βάλτε τα στο μπολ με το σιμιγδάλι. Αφήστε το σιμιγδάλι να παραμείνει για άλλα 15 λεπτά. Πριν τηγανίσετε, προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ στη ζύμη και ανακατέψτε.
Βάλτε ένα τηγάνι στη ματρια φωτιά και προσθέστε λίγο φυτικό λάδι. Βάζουμε τα κρεμμύδοκεφτέδες στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε κάθε πλευρά για 2-3 λεπτά. Βάλτε τους κρεμμυδοκεφτέδες σε ένα πιάτο, προσθέστε γιαούρτι και σερβίρετε. Υπέροχο φαγητό.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια με κιμά και μπεσαμελ. Εξαιρετική συνταγή.
Επόμενο άρθροΚορμός Τούρτα….είναι αφρός