Ψητές Χοιρινές Μπριζόλες λαιμού και ψημένες φρέσκες πατάτες

Υλικά

Αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
μπαχαρικά – ανακατέψτε δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη
σκόρδο – 2 σκελίδες
μπύρα – 1/2 κουτί
ελαιόλαδο – 2 κουταλιές της σούπας.

Για τις Πατατες
500 γραμμάρια πατάτας.
1 κουταλιά ξύδι μήλου μηλίτη
2-3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
2 σκελίδες σκόρδο
2 πρέζες αλάτι.
ένα μάτσο φρέσκο άνηθο.

Εκτελέση

Πλύνετε τις μπριζόλες και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο (χωρίς να το ξεφλουδίσετε) και μπαχαρικά.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε την μπύρα.
Κλείστε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε σε κρύο φούρνο στους 250 ° C για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, μειώστε τους 180 ° C και ψήστε τα χοιρινά μπριζόλα 1.5 – 2 ώρες.
Αφαιρέστε το φύλλο και ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Για τις Πατάτες

Γυρίστε το φούρνο στους 200 Βαθμούς. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες 
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και μαζεύουμε τις πατάτες σε αυτό για 7-8 λεπτά. Πάρτε
ένα κατάλληλο ταψί και καλύψτε το κάτω μέρος με χαρτί ψησίματος.
Στραγγίστε τις πατάτες και απλώστε τις ομοιόμορφα στο ταψί. Προσθέστε περίπου 100 ml
νερού (ανάλογα με τις πατάτες που θα βάλετε)  ψήνουμε για 30 λεπτά, στα τελευταία 5 τοποθετήστε το ταψί στην πάνω θέση ή χρησιμοποιήστε τον ανειμιστήοα νια να αποκτήσετε ένα χρυσό χρώμα. Πλύνετε και ψιλοκόψτε τον άνηθο. Ανακατέψτε το με θρυμματισμένο σκόρδο, ελαιόλαδο, ξύδι και αλάτι. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες,
καρυκεύστε με το προκύπτον μείγμα και αφήστε τις για λίγα λεπτά για να απορροφήσουν
τα αρώματα.

Σερβίρετε τα ζεστές μαζί με τις Μπριζόλες.

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμο κέικ Πορτοκαλιού
Επόμενο άρθροΈνα Υπέροχο και εύκολο Γλυκάκι με ξηρούς καρπούς