Κεφτέδες με κολοκυθάκια και τυρί

Παραδοσιακοί και Αρωματικοί Κεφτέδες με κολοκυθάκια και τυρί όχι ένα αλλα δύο
Στο μυαλό μου είναι συνδεδεμένοι με το καλοκαίρι, τότε είχαμε κολοκυθάκια αποκλειστικά το καλοκαίρι, όχι όπως τώρα που βρίσκουμε όλο τον χρόνο

Υλικά:

Είναι για αρκετους κεφτέδες μπορειτε να κανετε και την μιση ποσότητα

Για το μείγμα:
περίπου 1.5 κιλά κολοκυθάκια,
2 αυγά,
100 γραμμάρια τυρί φετα (τριμμένο),
100 γραμμάρια τυρί κιτρινο (τριμμένο),
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
αλάτι,
1 βρασμένη πατάτα (τριμμένη),
πιπέρι,
ψιλοκομμένο άνηθο (μαϊντανό),
1-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες).

Επιπλέον:
Αλεύρι για το τυλιγμα,
λάδι για το τηγάνισμα.

Προετοιμασία:

Τρίψτε τα κολοκυθάκια σε χοντρό τρίφτη, αλατίστε τα καλά και αφήστε τα να σταθούν για περίπου 30-40 λεπτά. Τα στραγγίζετε καλά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα.
Στραγγίζετε τα κολοκυθάκια, προσθέτετε την φέτα, το τυρί κιτρινο, το μείγμα των αυγών και τα μπαχαρικά κατά βούληση και ζυμώνετε το μείγμα καλά. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα 1-2 τριμμένες βραστές πατάτες.
Σχηματίζετε τα κεφτεδάκια, τα τυλίγετε σε αλεύρι και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
Πολύ νόστιμοι κεφτέδες, οι οποίοι μπορούν να σερβιριστούν με τζατζίκι.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε φανταστικά μπουρέκια με φέτα και γιαούρτι
Επόμενο άρθροΤσιγαρίδες