Κεφτέδες με πατάτες και πιπεριές στο φούρνο

Υλικά

Για τους κεφτέδες:
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανός
2 φέτες ψωμί
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς Ή καλύτερα αν ο μισός είναι αρνί
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κγ μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για λαχανικά:
3-4 μεσαίες πατάτες ίδιου μεγέθους
2-3 πράσινες πιπεριές

Για τη σάλτσα ντομάτας:
1 κρεμμύδι
Φυτικό λάδι
Αλάτι Πιπέρι
Τοματοπολτός ή ώριμες ντομάτες – 150-160 g.
1 κουταλιά αλεύρι
Λίγη ζάχαρη
Νερό – 250 ml (για άρωμα και πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μερικούς κύβους ζωμού).

Εκτέλεση

Για τους κεφτεδες:

Προσθέστε κομμένα στα 4 κρεμμύδια, το σκόρδο και τα κομμάτια του ψωμιού στο μπλεντερ. Και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια.
Και μετά την επεξεργασία προσθέτουμε κιμά, μαϊντανό, αλάτι, μαύρο πιπέρι, κύμινο.
Για να γίνουν τα κεφτεδάκια λίγο πιο μαλακά, προσθέστε λίγο νερό και ελαιόλαδο. Και τα ανακατευετε μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια στο ίδιο μέγεθος με τις φέτες πατάτας. Γιατί θέλουμε να έχουμε και αισθητική.

Κόβουμε σε φέτες τις πατάτες σε πάχος περίπου 2 εκ.
Συναρμολογήστε τους κεφτέδες και τις πατατες σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί. Αλλά η χρήση στρογγυλού δίσκου δεν είναι απαραίτητη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ορθογώνιο ταψί για φούρνο.
Κόψτε τις πιπεριές σας σε κομμάτια. Και μετά τα βάζουμε πάνω από τους κεφτέδες και τις πατάτες.

Φτιάχνοντας σάλτσα ντομάτας:
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τηγανίστε σε φυτικό λάδι, στη συνέχεια ρίξτε τον πελτέ ντομάτας και σιγοβράστε για λίγα λεπτά ακόμα.

Διαλύουμε 2 κύβους ζωμού σε ζεστό νερό. Ρίξτε το αλεύρι με τον ζωμό που προκύπτει και ανακατέψτε καλά για να αποφύγετε την εμφάνιση σβώλων. Ρίξτε αμέσως το μείγμα στο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη. Σιγοβράστε κάτω από ένα κλειστό καπάκι για λίγα λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας στους κεφτέδες και τις πατάτες. Και ψήνετε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 45-60 λεπτά.

Απολαύστε το μενού σας!

Προηγούμενο άρθροΜπουγάτσα γλυκιά Θεσσαλονίκης συνταγή Ζαχαροπλαστείου
Επόμενο άρθροΓεμιστές πιπεριές με ρύζι