Κεφτέδες με πατάτες Ογκρατέν

Υλικά:

Πατάτες – 5-6 βρασμένες.
Τυρί-100 γρ.

Για τους κεφτέδες:

Κιμάς-700 γρ.
Αυγό 1
Κρεμμύδι – 1 ψιλοκομμένο
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη (περίπου)
σκόρδο σκόνη -1 πρέζα
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι

Για την σως:
Γιαούρτι – 3 κουταλιές της σούπας.
Αυγά – 2
Νερό-100 ml.
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

Για του κεφτέδες
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε και πλάθουμε τους κεφτέδες.

Για την σως
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά το γιαούρτι, πιπέρι και χτυπάμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε .

Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τρίβουμε και τυρί.

Στρώνουμε στην βάση ενός πυρέξ ένα στρώμα με πατάτες και απο πάνω βάζουμε του κεφτέδες.


Βάζουμε τις υπόλοιπες πατάτες ανάμεσα στους κεφτέδες.
Περιχύνουμε με το μείγμα γιαουρτιού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς 30-35 λεπτά.


Λίγο πριν το τέλος απλώνουμε και το τυρί από πάνω και ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με μαρούλι ή λάχανο και Σταφύλι
Επόμενο άρθροΠίτσα με πέστο βασιλικού και μελιτζάνα