Αυτό το κοντοσούβλι στο φούρνο είναι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που είναι ιδανική για ένα οικογενειακό γεύμα. Το χοιρινό κρέας μαρινάρεται σε ένα μείγμα από λεμόνι, ρίγανη, και ελαιόλαδο, και μετά ψήνεται στο φούρνο μέχρι να γίνει τραγανό και ζουμερό. Το κοντοσούβλι σερβίρεται με πατάτες και λαχανικά, και είναι σίγουρα ένα πιάτο που θα αρέσει σε όλους!

Υλικά

(Για 6 άτομα)
• 1 κιλό χοιρινό από λαιμό
• 1 κιλό χοιρινό από μπούτι
• 3 πιπεριές (1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πράσινη, χοντροκομμένες)
• 2 ντομάτες (χοντροκομμένες)
• 1 μεσαίο κρεμμύδι (χοντροκομμένο)

Για τη μαρινάδα
• 1 κρεμμύδι (πολτοποιημένο στο μπλέντερ)
• 3 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένες στο μπλέντερ)
• 2 κουταλιές μέλι
• 1 πορτοκάλι (το χυμό του)
• 1/2 λίτρο περίπου λευκό κρασί
• 1 σφηνάκι κονιάκ
• 1 χούφτα ρίγανη
• Αλάτι
• Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα μαζί με το κρέας σε ένα μπολ, τα ανακατεύετε, και ρίχνετε το κρασί μέχρι να καλυφτεί το κρέας. Σκεπάζετε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο από την προηγούμενη ημέρα. Όταν το βγάλετε από το ψυγείο, τοποθετείτε το κρέας σε ένα πυρέξ ή ταψι, πάνω σε λαδόκολλα, και ρίχνετε διάσπαρτα τις πιπεριές, τις ντομάτες, και το κρεμμύδι. Τυλίγετε τη λαδόκολλα σε ρολό, για να πάρει το σχήμα που έχει το κοντοσούβλι, και ρίχνετε λίγο νερό στο πυρέξ. Ψήνετε στο φούρνο στους 180-200° C για περίπου 3 ώρες. Το ανοίγετε και το σερβίρετε σε μια πιατέλα

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με σουσάμι: Η τέλεια συνταγή για ζεστό καφέ!
Επόμενο άρθροΑρωματικά Αμυγδαλοπιτάκια: Γεύση που Μένει