ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
110gr φρέσκο ​​σπανάκι 
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500gr Κιμά ανάμεικτο κοτόπουλο και μοσχάρι
1/2 φλιτζάνι ψίχουλα                                                                                1/4 κουταλάκι σκόνη σκόρδου 
Φρεσκοκομμένο πιπέρι 
1/4 κουταλάκι αλάτι 
1 μεγάλο αυγό 
55γρ φέτα, τριμμένη

ΟΔΗΓΙΕΣ
ΨιλοΚόψτε το σπανάκι. Ζεστάνετε μια μεγάλη κατσαρόλα (στην μέση και λιγο πιο πάνω η φωτια) και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι και ένα τσίμπημα αλατιού. Σοτάρετε το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει πλήρως και στη συνέχεια να το αφαιρέσετε από τη φωτιά.
Ενώ το σπανάκι σοτάρετε, ανακατεύουμε μαζί την φρυγανιά, τη σκόνη σκόρδου, τη φρεσκοκομμένο πιπερι (5 ή 6 κοκους πιπεριού) και το αλάτι, σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε ελαφρά το αυγό και στη συνέχεια προσθέστε το αυγό, το κιμά, το σοταρισμένο σπανάκι και τη τριμμένη φέτα στο μπολ με την φρυγανιά. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ζυμώσετε αυτά τα συστατικά μέχρι να εχετε ομοιόμορφη ανάμιξη.
Σχηματίστε το μείγμα σε μπάλες, περίπου μια κουταλιά σούπας κάθε μια. Θα πρέπει να πάρετε περίπου 24 κεφτεδάκια.
Σκουπίστε το τηγάνι που χρησιμοποιείσατε για το σπανάκι, προσθέστε άλλη μία κουταλιά σούπας λάδι και θερμαίνετε ξανά το τηγάνι πάνω από τη μέση. Αφού ζεσταθεί, κουνηστε το λάδι στο τηγάνι για να βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι επικαλυμμένη, και στη συνέχεια προσθέστε τα μισά από τα κεφτεδάκια. Τηγανίστε τα κεφτεδάκια για περίπου ένα λεπτό έως ένα ενάμιση λεπτό  σε κάθε πλευρά, ή μέχρι να γίνουν καλά τα κεφτεδάκια και να πάρουν χρώμα (περίπου 6-8 λεπτά συνολικά). Αφαιρέστε τα ψημένα κεφτεδάκια σε ένα καθαρό μπολ και επαναλάβετε με τη δεύτερη παρτίδα.
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με την αγαπημένη σας σάλτσα, πάνω από ζυμαρικά, ρύζι ή ψητά λαχανικά.

Καλή Απόλαυση

Credit to

Προηγούμενο άρθροΠαστιτσιο με Κιμά Κοτόπουλου
Επόμενο άρθροΓλυκιά και Πικάντικη Τονοσαλάτα