Κεφτέδες σε σάλτσα Γιαουρτιού

Σπιτικοί Κεφτέδες σε σάλτσα Γιαουρτιού…Να λοιπόν πώς φτιάχνω τα κεφτεδάκια μου σε σάλτσα γιαουρτιού.

Συστατικά

Για μοσχαρίσια κεφτεδάκια
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση λάπα (περασμένος μία φορά από τη μηχανή του κιμά)
1 κουτ. σούπας ξίδι
120 γρ. (4 – 5 φέτες) μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε λίγο φρέσκο γάλα και καλά στυμμένο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 αυγό
τα φύλλα από 1 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για την σάλτσα γιαουρτιού
1 κεσεδάκι γιαούρτι (220-250 γρ)
2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγο αγγουράκι
λίγο λεμόνι ή ξύδι
λίγο αλάτι

Κόκκινη Σάλτσα
βούτυρο και ελαιόλαδο
κρεμμύδι και ψιλοκομμένο σκόρδο
αλάτι και πιπέρι /πάπρικα
αποξηραμένο βασιλικό και ξερή ρίγανη
τοματοπολτός
Νερό κορν φλάουερ για πήξη

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, για να αναμειχθούν τα αρώματα και να σφίξει ελαφρώς το μείγμα.
Βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι. Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλούς κεφτέδες, περίπου 40 γρ. ο καθένας, και τους αλευρώνουμε.

Για το γιαούρτι
Χτυπάμε το λεμόνι, το λάδι, το αγγουράκι (6-7 φέτες από αγγουρι) στο μούλτι. Ή για να μην ξοδεύουμε ρεύμα χρησιμοποιούμε τον τρίφτη κλασσικά. Τι είναι ένα μικρό κομάτι αγγουράκι!!! Προθέτουμε μετά και το γιαουρτάκι. Ανακατεύουμε.
Αλατίζουμε κατά το γούστο μας. Την βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να “δέσει”.

Πίσω στα κεφτεδάκια ζεσταίνουμε το τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές σε μέτρια φωτιά
Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα κεφτεδάκια απο το τηγάνι, προσθέστε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια σκόρδου μέχρι να μαλακώσουν, προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό και στη συνέχεια προσθέστε τον πελτέ ντομάτας τα μπαχαρικά και επαναφέρετε τα κεφτεδάκια, αφήστε τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά, ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού και προσθέστε το κορν φλαουερ να σιγοβράσει για 2 λεπτά.
– τώρα μπορείτε να στρώσετε το πιάτο, βάλτε πρώτα τη σάλτσα γιαουρτιού και μετά από πάνω τα κεφτεδάκια προσθέστε λίγη γαρνιτούρα, χρησιμοποίησα σουμάκ και αγγούρι για γαρνίρισμα

ΠΗΓΗRhea Montemayor Dupalco
Προηγούμενο άρθροΓίγαντες μελωμένοι και πεντανόστιμοι
Επόμενο άρθροΦασολάκια Γιαχνί