Κεφτέδες στο φούρνο με ντομάτα και πατάτες

Υλικά 6 άτομα

Για τα κεφτεδάκια
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 φέτες ψωμί μουσκεμένο (χωρίς την κόρα)
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ. σούπας ξύδι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
δυόσμος ξερός
ρίγανη ξερή
αλάτι
πιπέρι
80 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη (προαιρετικά)

Για τις πατάτες
1 1/2 κιλό πατάτες
1 ντομάτα τριμμένη
1 κ. σούπας πελτές ντομάτας
1/2 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
3/4 ποτ. κρασιού νερό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση

Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε για 7-10′ περίπου.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, για να γίνει σφιχτό και το πλάθουμε.
Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε και τις βάζουμε στο ταψί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, βάζουμε τα κεφτεδάκια από πάνω τους και ψήνουμε στους 200-220οC για 60′-70′ περίπου. Βγαζουμε απο το φουρνο αφήνουμε λίγο να κρυωσει και διακοσμουμε με μαιντανό

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια της μαμάς
Επόμενο άρθροΈνα νόστιμο παγωτό για τα ζεστά απογεύματα του καλοκαιριου.