Ψητό μοσχάρι κατσαρολας με πουρέ πατάτας

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι (φιλέτο ή κόντρα ή νουά)
1 κοτσάνι σέλινο
2 καρότα
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
λίγα φύλλα φασκόμηλου
1 ποτήρι λευκό κρασί
ζωμό ή νερό για γεύση
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς.
Λίγα γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Καθαρίστε το κομμάτι του μοσχαριού από τυχόν νευρα και περιττό λίπος.

Κόβουμε 5-6 κομμάτια σπάγκο και δένουμε σφιχτά το κρέας κατά μήκος κάθε 2 εκ. ούτως ώστε να κρατήσει ωραίο σχήμα κατά το μαγείρεμα και να κοπεί ωραία σε φέτες στην πιατέλα.
Κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι, κόβουμε τα καρότα σε κύβους και το σέλινο σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι, το τοποθετούμε στην φωτιά και προσθέτουμε τα λαχανικά για το σοτάρισμα.

Τα αφήνουμε όλα να σοταριστούν για λίγα λεπτά, μετά προσθέτουμε το κλωνάρι δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, το γαρύφαλλο και τον άρκευθο και τέλος το μοσχαράκι και μετά το αφήνουμε να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Αλατοπιπερώνουμε.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος όταν πρέπει να μαγειρέψετε ψητό μοσχαράκι σε κατσαρόλα, γιατί έτσι ροδίζει το κομμάτι του κρέατος εξωτερικά, διατηρώντας τους χυμούς που υπάρχουν μέσα.
Στη συνέχεια σοτάρετε καλά το κομμάτι του μοσχαριού πριν ρίξετε το κρασί.
Αφού προσθέσετε το λευκό κρασί, γυρίστε το ψητό αρκετές φορές για να πάρει γεύση, στη συνέχεια προσθέστε μια κουτάλα ζωμό ή νερό και χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό.
Τώρα καλύψτε μερικώς την κατσαρόλα με ένα καπάκι και προσθέστε περισσότερο ζωμό ή νερό καθώς εξατμίζεται κατά το μαγείρεμα.

Μαγειρέψτε το ψητό μοσχαράκι για περίπου μιάμιση ώρα. Κάθε 15΄ πρέπει να γυρίζουμε το κρέας ώστε να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα.
Μετά το μαγείρεμα, τακτοποιήστε το ψητό μοσχαράκι σε ένα πιάτο.
Αφαιρέστε το κλωνάρι δεντρολίβανου από την κατσαρολα, προσθέστε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και ανακατέψτε τα πάντα.
Με αυτόν τον τρόπο, οι ανακατεμένοι χυμοί μαγειρικής χρησιμεύουν ως σάλτσα για να συνοδεύσουν το ψητό μοσχαράκι, αφού το κόψετε σε φέτες σερβιρετε με πουρε πατάτας

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά με καπνιστό λουκάνικο…γίνονται τρυφερά, ζουμερά και πολύ νόστιμα
Επόμενο άρθροΜήλο-δαμασκηνόπιτα…εξαιρετικά νόστιμη, αφράτη, αρωματική