Κεφτεδάκια Γεμιστά με τυρί

Συστατικά για κεφτεδάκια με τυρί

900 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλιά της σούπας δυόσμο αποξηραμένο
3 φέτες ψωμί του τοστ μουσκεμένες
1 αυγό
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1/2 κουταλιά της σούπας θυμάρι
130 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
1/4 της κούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Εάν πρόκειται να ζυμώσετε καλά το μείγμα για τους κεφτεδες και να το αφήσετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μια ημέρα πριν το μαγείρεμα, μην προσθέσετε αυγά. Φυλάσσετε σε σακούλες ψυγείου.

Πρόταση μαγειρικής συνταγής
Μπορείτε να τοποθετήσετε τυρί ρεγκατο κομμένο σε μικρούς κύβους στα κεφτεδάκια και να τα βάλετε για τηγάνισμα ή στο φούρνο.

Πώς να φτιάξετε κεφτεδάκια με τυρι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τον κιμά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ, εκτός από το τυρί.
Ξεκινήστε να ζυμώνετε μεχρι να γίνουν όλα μια μαζα ομογενοποιημένη.
Κόψτε κομμάτια του επιθυμητού μεγέθους από το μείγμα και πλατιαστε το με την παλάμη. Πάρτε το τριμμένο τυρί όσο πιάσουν τα δαχτυλά μας και βάλτε το στη μέση και τυλίξτε το στην παλάμη σας και κλείστε το. Πιέστε ελαφρά και ισιώστε τα.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει καλά. Έπειτα ρίχνουμε τους κεφτέδες έναν-έναν και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές.
Μοιραστείτε τα ζεστά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα χωρίς να περιμένετε.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΈνα πολύ ελαφρύ, αρωματικό και γευστικό πιάτο με μελιτζάνα
Επόμενο άρθροΦασόλια γίγαντες με χοιρινό στο φούρνο