Κεφτεδάκια Λαχανικών

Και μετά από τόσα χρόνια μαγειρέματος, ορισμένα προϊόντα συνεχίζουν να με εκπλήσσουν με ανυποψίαστες δυνατότητες για την προετοιμασία τους. Το λάχανο αποδείχθηκε ένα από αυτά.
Αποδείχθηκε νόστιμο όχι μόνο στις σαλάτες και μαγειρεμένο με ντομάτες και κρέας.
Οι τηγανίτες της με λάχανο «άνοιξαν τα μάτια μου» στις δυνατότητες χρήσης λάχανου – ένα υπέροχο λαχανικό με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες με το οποίο μπορούμε να παρασκευάσουμε αρτοσκευάσματα, σνακ. Ωστόσο, τα κεφτεδάκια λαχανικών είναι στην «κορυφή». Κανείς δεν κατάλαβε ότι υπήρχε λάχανο στο μείγμα.

Υλικά:

400 γραμμάρια λάχανου
800 g πατάτας
1 αυγό
100 g κίτρινου τυριού
3-4 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
Σκόρδο
Κύμινο
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με αλάτι και προσθέτουμε το λάχανο να βρασει.
Μόλις βράσει στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα άλλο μπολ λιωνουμε την βράσμενη πατατα με ενα πιρούνι και προσθέτουμε το βρασμένο λάχανο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το σκόρδο το κίμινο , το αυγό, το τυρί και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε και το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε μια κουταλια μεγαλη και πλαθουμε στο σχήμα που θέλουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Καλη Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΧούμους: Φτιάξτε το μόνοι σας, εύκολα και γρήγορα!…
Επόμενο άρθροΟι πιο νόστιμες και εύκολες αγκινάρες αλά πολίτα