Παρακάτω λοιπόν είναι η συνταγή της γιαγιάς μου. Οι μετρήσεις είναι εξαιρετικά προσεγγιστικές, αλλά είναι αυτές που μου έδωσε, και τώρα είναι δικές σας.

Κεφτεδάκια με κόκκινη Σάλτσα

Υλικά

220 γρ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
220γρ κιλό χοιρινό χοιρινό
1/4 φλιτζάνι ψίχουλα μπαγιατικου ψωμιού
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού ή 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου ή 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές τριμμένο τυρί Pecorino Romano
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ελαιόλαδο (για τηγάνισμα)

Για τη σάλτσα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. κύμινο
1 στικ κανέλα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
400 γρ. νερό

Εκτέλεση

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να κολλήσει το μείγμα σε μία μάζα.
Παιρνετε το χέρι μία ποσότητα σαν μπάλες του γκολφ και πλαθετε του κεφτέδες.
Τηγανίστε σε ζεστό λάδι, γυρίζοντας με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές.
Προσθέστε στη σάλτσα* και αφήστε να σιγοβράσει για τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά για να
βεβαιωθείτε ότι το κρέας στο εσωτερικό είναι ψημένο.

Για τη σάλτσα

Τοποθετούμε ένα γουοκ σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και βάζουμε στο γουοκ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το κύμινο, την κανέλα, τον πελτέ και σοτάρουμε.
Βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, το νερό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, φέτα, ρίγανη και ελαιόλαδο.

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας
Επόμενο άρθροΗ καλύτερη γλυκιά Κολοκυθόπιτα