Κεφτεδάκια με μανιτάρια και πατάτες στο φούρνο

Υλικά

1 Κρεμμύδι
400 γρ. Μανιτάρια Champignon τεμαχισμένα
300 γρ. Πατάτες
350 γρ.κιμά μοσχαρίσιο
1 Κρεμμύδι
2 φέτες Ψωμί
70 γρ. Γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
50 ml Νερό
αλάτι
μαύρο πιπέρι
150 γρ. Τυρί

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρέυουμε μέχρι να μαραθούν.


Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε ροδέλες.
Λαδώνουμε ένα μέτριο πυρέξ και στρώνουμε τις πατάτες στον πάτο.


Σ ένα μπολ βάζουμε τις φέτες του τοστ και τις μουσκεύουμε με το γάλα.


Καθαρίζουμε το άλλο κρεμμύδι το βάζουμε μαζί με τις φέτες του τοστ στο multi και τα αλέθουμε.

Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο κιμά αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.


Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε πάνω απ τις πατάτες. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια.


Σ ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε το νερό και το αλάτι ανακατεύουμε και περιχύνουμε με αυτό τα κεφτεδάκια μας στο πυρέξ.


Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 190 ° C.
Τρίβουμε το τυρί το πασπαλίζουμε πάνω από το φαγητό μας

και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά στους 190 ° C.
Ένα γευστικότατο πιάτο και πολύ χορταστικό!!!!!!!!!!
Αξίζει να το φτιάξετε!!!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ Μαρμάρινο….Διαίτης / το τρώτε χωρίς τύψεις
Επόμενο άρθροΦοκάτσια