Η συνταγή προυποθέτει ότι έχουμε 10-12 έτοιμα κεφτεδάκια ή συσκευασμένα κεφτεδάκια

Συστατικά
1 συσκευασία πέννες
2 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
425 gr ανθότυρο
500γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
680γρ σάλτσα ζυμαρικών 
1/2 φλιτζάνι τριμμένη mozzarella
10-12 έτοιμα κεφτεδάκια
3/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνας
φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός,  προαιρετικά

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °. Μαγειρέψτε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας για al dente και στραγγίξτε τες. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα αυγά και το ανθότυρο.
Σε μία κατσαρόλα, σωτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι 6-8 λεπτά ή μέχρι ο κιμάς δεν είναι πλέον ροζ, καθώς επίσης τον θρυμματίζετε . Ρίξτε την καστανή ζάχαρη και τα καρυκεύματα. Προσθέστε τη σάλτσα ζυμαρικών και τις πέννες. Ανακατέψτε καλά.
Μεταφέρετε το ήμισυ του μίγματος ζυμαρικών σε ένα ταψί. Στρώστε με μίγμα του ανθότυρου από πάνω μετά ρίξτε και το υπόλοιπο μείγμα ζυμαρικών και πασπαλίζουμε με τυρί mozzarella. Από πάνω ρίξτε τα κεφτεδάκια και το τυρί παρμεζάνα απο πάνω.
Ψήστε, για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά μέσα. Εάν θέλετε, ρίξτε από πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Προηγούμενο άρθροΠικάντικες πατάτες με λουκάνικα…
Επόμενο άρθροΕύκολο κέικ με διαφορετικές υφές