Κεφτεδάκια με πατάτες και ντοματίνια στο φούρνο

Υλικά

200 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
200 γρ. χοιρινός κιμάς
140 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, θρυμματισμένο
110 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 αυγά, medium
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο (κραταμε και λιγο για πασπάλισμα)
1 μέτρια ντομάτα, τριμμένη
7 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. Πατάτες
1 κρεμμύδι
250 γρ.Ντοματίνια
150 γρ.Τυρί
200 γρ.Κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε ροδέλες.Κόβουμε και το κρεμμύδι σε ροδέλες. Λαδώνουμε ένα ταψί (28Χ28) και βάζουμε τις πατάτες στον πάτο.Από πάνω βάζουμε τα κρεμμύδια.


Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κιμάδες, το ψωμί, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, την ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο, το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντα μιας χρήσης. Κατόπιν, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε εκ νέου
Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε σειρές στο ταψί αφήνοντας περιθώριο ανάμεσα τους στο οποίο θα βάλουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.


Τρίβουμε το τυρί σ ένα μπολ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και την απλώνουμε πάνω στο φαγητό μας.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C βαθμούς για 50 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε απ το φούρνο πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό και σερβίρουμε.
Ένα γευστικότατο και ελαφρύ πιάτο που σίγουρα θα σας αποζημιώσει!!!!!!!!!!

Καλή σας όρεξη

Προηγούμενο άρθροΠαστίτσο Νηστίσιμο
Επόμενο άρθροΈνα λίγο Διαφορετικό Τσουρέκι…αλλά πολύ νόστιμο