Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά:

ντομάτες (κονσέρβες / βάζο) – 1.5 kg (πουρέ)
κιμά – 1 κιλό.
κρεμμύδι – 2 κεφάλια
σκόρδο – 6-7 σκελίδες
ψωμι τριμα ή φρυγανιά – 4 κουταλιές της σούπας.
αυγό – 1 τεμ.
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη – 1 κουταλάκι του γλυκού.
ρίγανη
δυόσμο αποξηραμενο
λάδι
αλεύρι

Πως θα τα φτιάξετε

Ψιλοκόψτε ένα 1 κρεμμύδι, μίσχους μαϊντανού (το κάτω μέρος όχι τα φύλλα), σκόρδο ψιλοκομένο και σοτάρετε μέσα σε μία κατσαρόλα με λίγο λάδι. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει.

Προσθέστε μέσα στο κιμά το υπόλοιπο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό (τα φύλλα),δύσμο, αυγό, ψίχουλα ψωμιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε για να ομογενοποιηθούν τα πάντα.
Διαμορφώστε τα κεφτεδάκια. Κυλιστε τα κεφτεδάκια σε αλεύρι και τα τηγανίζουμε στο 50%
δηλαδη να μισοτηγανισμενα.

Καρυκεύστε τη σάλτσα ντομάτας με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Βάλτε τα τηγανητά
κεφτεδάκια στη σάλτσα και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 30 λεπτά.
Η σάλτσα πρέπει να κολλήσει στα κεφτεδάκια. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΜανέστρα με κιμά…ένα κλασικό φαγητό για την οικογένεια
Επόμενο άρθροΚέικ βρώμης με τριμμένη καρύδα και τσιπ μαύρης σοκολάτας