Κεφτεδάκια με τόνο

Υλικά συνταγής

250 γρ. τόνος σε λάδι
4 μέτριες πατάτες τριμμένες
500 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
4 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια τριμμένα
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του [όσο πάρει]
4 αβγά
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
λίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι – πιπέρι
αλεύρι, 2 αβγά, φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε για 10΄σε μπόλικο κοχλαστό αλατισμένο νερό τις πατάτες. Τις στραγγίζετε και μόλις κρυώσουν τρίβετε στο τρίφτη
Ανακατεύουμε 1/2 φλ. αλεύρι [όσο πάρει για να γίνη μια αφράτη ζύμη] με τα αβγά,προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μείγμα και
και ανακατεύουμε με το χέρι μας. Τελευταίο βάζουμε τον τόνο που τον κόβουμε με το χέρι σε χοντρά κομμάτια.

Τηγανίζουμε σε φρυτέζα ή βαθύ τηγάνι σε καυτό ελαιόλαδο ή σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν οι κεφτέδες από κάθε πλευρά
ή [προαιρετικά] πλάθουμε κεφτεδάκια τα περνάμε από το αλεύρι μετά από τα δύο χτυπημένα αβγά και τέλος από τη τριμμένη φρυγανιά
[πανάρουμε]. Σε πιατέλα στρώνουμε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι και σερβίρουμε. 

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚασερόπιτα με φύλλο Βηρυτού
Επόμενο άρθροΤυροψωμάκια με κίτρινο τυρί