Κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας με ρύζι

Κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας με ρύζι

Υλικά

1 κιλό περίπου μοσχαρίσιος κιμάς
200 gr Χοιρινό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 αυγά χτυπημένα
Πασάτα 2 κσ (πολτός ντομάτας όχι πελτέ)
15 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
μικρή χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ψίχουλα ψωμιού (1/2 φλιτζάνι ή λιγότερο)
2 κουταλιές σουπας ξύδι
αλάτι και πιπέρι όσο χρειάζεται
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Μπορείτε να προσθέσετε λίγη κανέλα ή μπαχάρι αν θέλετε
Λίγο ελαιόλαδο, λίγο νερό αν χρειάζεται το μείγμα

Για την σάλτσα
1/4 έως 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
398 mL απλή σάλτσα ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού πελτέ,
1/2 κουτί νερό (από το κουτι τοθ πουρέ),
1/4 τσαγιού ζάχαρη,
ξύλο κανέλας,
συν ένα μικρό κανέλα
2 κσ ξύδι. Δεν πρόσθεσα κανέλα στον κιμά μου. Σιγοβράζουμε μαζί για 7-10 λεπτά. Προσθέστε τους έτοιμους κεφτέδες στη σάλτσα και αφήστε τους να ανακατευτούν για 4-5 λεπτά.

για το Ρύζι:
3 φλιτζάνια νερό
1 1/2 φλιτζάνια ρύζι,
1 κύβο μπουγιόν κοτόπουλου,
πιπέρι,
λίγο λάδι ή λίγο βούτυρο.
Μπορεί να χρειαστεί επιπλέον αλάτι. Σιγοβράζουμε για 12-14 λεπτά σε μέτρια φωτιά σκεπασμένο. Εάν το υγρό έχει σχεδόν εξατμιστεί, κατεβάζετε τη φωτιά και το αφήνετε με καπάκι για 15-20 λεπτά και αφρατέψτε με το πιρούνι. Θα είναι τέλειο

Εκτέλεση

Ανακατέουμε όλα τα υλικα για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ
Πλάθουμε σε μπαλάκια εγω τα έψησα στο γκριλ τα δικά μου και από τις δύο πλευρές, αλλά μπορείτε και να τα τηγανίσετε ή στο φούρνο

για την Σάλτσα
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα
Προσθέστε: το ελαιόλαδο, σάλτσα ντομάτας πελτέ, νερό, ζάχαρη, ξύλο κανέλας, συν ένα μικρό κανέλα και 2 κσ ξύδι.
Δεν πρόσθεσα κανέλα στον κιμά μου. Σιγοβράζουμε μαζί για 7-10 λεπτά. Προσθέστε τους έτοιμους κεφτέδες στη σάλτσα και αφήστε τους να ανακατευτούν για 4-5 λεπτά.
Σερβίρετε πάνω από ρύζι ή μακαρόνια. Προσθέστε μια πράσινη σαλάτα ή χωριάτικη .

για το Ρύζι:
Προσθέτουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και το αφήνουμε να βράσει, προσθέτουμε ρύζι, έναν κύβο μπουγιόν κοτόπουλου, πιπέρι, λίγο λάδι
ή λίγο βούτυρο. Μπορεί να χρειαστεί επιπλέον αλάτι. Σιγοβράζουμε για 12-14 λεπτά σε μέτρια φωτιά σκεπασμένο.
Οταν το υγρό έχει σχεδόν εξατμιστεί, κατεβάζετε τη φωτιά και το αφήνετε με καπάκι για 15-20 λεπτά και αφρατέψτε με το πιρούνι. Θα είναι τέλειο

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Patricia Karres Diamantouros

Προηγούμενο άρθροΣάμαλι αυθεντική λιβανέζικη συνταγή
Επόμενο άρθροΚαβουροσαλάτα με κρουτόν