Κεφτεδάκια σε σούπα με μπαχαρικά

Φτιάχνει 19 κεφτεδάκια με διάμετρο περίπου 5εκ

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς (85% άπαχος)
1/3 φλιτζάνι ρύζι
1/4 φλιτζανιού ψίχα ψωμιού
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (μαϊντανός, κόλιαντρο, άνηθος)
1 κουταλιά της σούπας θρυμματισμένο σε σκόνη αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένος άνηθος (προαιρετικά, αφήστε τον έξω αν χρησιμοποιείτε φρέσκο ​​παραπάνω)
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Σούπα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μικρό καρότο, ψιλοκομμένο
1 μικρή ιταλική πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
5 μέτριες πατάτες σε κυβάκια
3 κουταλιές της σούπας ρύζι
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
Μαϊντανός ή/και κόλιανδρος, φρέσκος ή αποξηραμένος

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά του κεφτέ, προσθέτουμε σιγά σιγά 1/4 φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε με τα χέρια μας για 5-7 λεπτά. Πλάθουμε 19 κεφτεδάκια.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε τα καρότα και τις πιπεριές και σοτάρετε για ένα λεπτό περίπου. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και περίπου 4 φλιτζάνια κοντά σε βραστό νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε
τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέστε τις πατάτες και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέστε το ρύζι και τα μπαχαρικά και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Κατεβάστε τη φωτιά. Ετοιμη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜανιταροκεφτέδες…δεν προλαβαίνουν να βγουν από το τηγάνι
Επόμενο άρθροΚέικ Πορτοκαλιού με κρέμα