Κεφτεδάκια τηγανητά

Υλικά

2 φέτες ξερό ψωμί
2 ποτήρια γάλα
700 γραμμάρια κιμά (μείξη βοδινού και αρνίσιου κιμά, καλύτερα)
1 κουταλιά δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδοΑλάτι,
πιπέρι,
ελάχιστο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε το ψωμί στο γάλα, σε βαθύ μπολ να μουλιάσει -Το γάλα είναι μεγάλο μυστικό για μαλακούς κεφτέδες. Μη βάλετε υπερβολικό ψωμί, αποτυγχάνουν οι κεφτέδες, Βάλτε τον κιμά σε μπολ, προσθέστε δυόσμο, μαϊντανό, αυγά, κρεμμύδι, χοντρό αλάτι, πιπέρι, λίγο χυμό λεμονιού και το ψωμί που έχει προηγουμένως στίψει καλά, Αναμείξτε τα υλικά πολύ καλά, με τα χέρια, χωρίς ωστόσο να σφίξετε πολύ το μείγμα. Με τα χέρια σχηματίστε κεφτεδάκια, στο μέγεθος που τα θέλετε. Βάλτε τα στο τηγάνι και σε 10 λεπτά θα είναι έτοιμα.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο σε σάλτσα με μανιτάρια
Επόμενο άρθροΚέικ με καραμελωμένο πορτοκάλι “Είναι πραγματικά υπέροχο”