Κεφτεδάκια Φούρνου με τυρί και ντοματίνια

Υλικά

Κιμάς διπλοκομένος κομμένος: 350-400 γρ
Ψωμί: 5 φέτες
Αυγό: 1
Τριμμένη παρμεζάνα: 50 γρ
Μαϊντανός
Αλάτι
Γάλα
Σκόρδο τριμμένο (προαιρετικά)
Μαύρο πιπέρι:
Λάδι για τηγάνισμα:
Τριμμένη φρυγανια
250 γρ Μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για την προετοιμασία των κεφτεδών είναι να αφαιρέσετε τις άκρες από τις φέτες ψωμιού και μετά να τις μαλακώσετε με γάλα. Εναλλακτικά, αν δεν έχετε το ψωμί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπαγιάτικο ψωμί, το οποίο πρέπει πάντα να είναι μουλιασμένο σε γάλα ή νερό.
Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τον κιμά και μετά προσθέτουμε το καλά στυμμένο ψωμί και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και την ψιλοτριμμένη παρμεζάνα.
Για να δώσετε ακόμα πιο φρέσκια και νόστιμη γεύση μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα μαϊντανό, τον οποίο έχετε προηγουμένως αφαιρέσει τα κοτσάνια και ψιλοκόβετε πολύ. Ανακατεύουμε και για όσους αγαπούν το σκόρδο, μπορείτε να το κόψετε σε μικρά κομμάτια ή να το στύψετε με ένα σκόρδο και μετά να το προσθέσετε στο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε.

Αφού ενσωματώσετε όλα τα υλικά, μπορείτε να προχωρήσετε στη δημιουργία των κεφτεδών.
Δώστε με τη βοήθεια των χεριών σας το σχήμα και το μέγεθος που θέλετε στα κεφτεδάκια σας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα ένα-ένα σε ένα πιάτο ή δίσκο.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε Λάδι, κρεμμύδι, μαϊντανός, βασιλικός, ντοματίνια … φτιάξτε ένα ωραίο σοτάρισμα… προσθέστε λίγη πασάτα ντοματα.. (λίγη).
Προσθέστε τα κεφτεδάκια περασμένα στην τριμμένη φρυγανιά … και μαγειρέψτε για περίπου 7/8 λεπτά…
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ένα ταψί τοποθετούμε την προετοιμασία με τα κεφτεδάκια.. σκεπάζουμε με τη μοτσαρέλα, μπορείτε να ψήσιμο στο φούρνο περίπου 20/25 λεπτά…

Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε 😋 καλή σας όρεξη

Προηγούμενο άρθροΤραχανάς του χειμώνα
Επόμενο άρθροΜακαρόνια στο φούρνο..