Κεφτεδάκια Φούρνου σε λαδόκολα

Υλικά

1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά
1/4 φλιτζάνι φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, τριμμένο (ή ψιλοκομμένο)
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα μαρινάρα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, ή αποξηραμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, ή αποξηραμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό, ή αποξηραμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Ετοιμάζουμε ένα ταψί στρώνοντάς το με λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύετε καλά, αλλά μην το παρακάνετε γιατί θα έχετε σκληρούς κεφτέδες.
Χρησιμοποιώντας μια μεζούρα 2 κουταλιών της σούπας, παρτε το κιμα και τοποθετήστε το σε ταψί.
Αφού βάλουμε όλους τους κεφτέδες στο ταψί, πλάθουμε σε μπαλάκια και ξαναβάζουμε στο ταψί.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αλείψετε ελαφρά τα χέρια σας με ελαιόλαδο πριν φτιαξετε τα κεφτεδάκια, θα σχηματιστούν καλύτερα και θα σκάσουν λιγότερο.
Ψήνουμε για 20-22 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν τα κεφτεδάκια.
Αφαιρέστε και μεταφέρετε στη σάλτσα ή σερβίρετε αμέσως.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓρήγορη ζύμη σφολιάτας στο σπίτι.
Επόμενο άρθροΙσλιμ Κεμπάπ (κεφτέδες τυλιγμένοι σε μελιτζάνα)