Κιμαδοπιτάκια με κοτόπουλο

Συστατικά

Για τη γέμιση

1 κιλό κιμά κοτόπουλο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένα μπαχαρικά
Αλατοπίπερο

Για τη Ζύμη

3 φλιτζάνια αλεύρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 φλιτζάνι νερό
1 Πρέζα αλάτι
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Μέθοδος

Για τη γέμιση
– Μαγειρέψτε τον κιμά σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει, σπάζοντας τυχόν κομμάτια κρέατος με μια ξύλινη κουτάλα και στραγγίστε το περιττό λίπος.
– Προσθέστε το κρεμμύδι, το λάδι, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά.
– Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρυώνουμε στην άκρη.

Για τη Ζύμη
– Ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι στο μπολ μιξερ μασης χρησιμοποιώντας το χτυπητήρι γατζο σε χαμηλή ταχύτητα.
– Προσθέστε το λάδι και το νερό και συνεχίστε το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνει μια απαλή, ελαστική ζύμη.
– Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές ίσες μπάλες.
– Απλώστε σε μια λεία αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε σε κύκλους πάχους περίπου 1/2 εκ.
– Βάλτε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σε κάθε ημικύκλιο και αλείψτε ελαφρά τις άκρες με νερό χρησιμοποιώντας τις άκρες των δακτύλων σας.
– Διπλώστε τη ζύμη και κλείστε τις άκρες.
– Ψήνουμε στους 200° μέχρι να ροδίσουν


– Τοποθετήστε σε πιατέλα και σερβίρετε.

Τα αλεσμένα μπαχαρικά είναι: μοσχοκάρυδο, κόλιανδρος, κύμινο, γαρύφαλλο, κανέλα, κάρδαμο και αποξηραμένο τσίλι).

Προηγούμενο άρθροΤα τηγάνια της Γιάγιας
Επόμενο άρθροΠαστίτσιο