Πανεύκολη σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

1/2 κιλό σπανάκι
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 ml νερό
2 αυγά
2 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
αλάτι
πιπέρι
σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σ ένα μπολ το αλεύρι με το νερό και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να γίνει ένας πηχτός χυλός.Προσθέτουμε τ αυγά και το μισό λάδι.Ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι (προτιμάμε τα πιο τρυφερά φύλλα). Αν είναι μεγάλα τα κόβουμε μικρότερα.

Τα αλατίζουμε και τα τρίβουμε με τα χέρια ώστε να βγει η περίσσια των υγρών.
Ρίχνουμε στον χυλό το σπανάκι,τα κρεμμύδια,το λάδι,τη φέτα και τον άνηθο.Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.Ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σ ένα ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει και το απλώνουμε να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και περιχύνουμε το υπόλοιπο λάδι.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα αναλόγως τον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει πάνω κάτω η πίτα.
Βγάζουμε κι μετά από λίγο κόβουμε και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με βότανα
Επόμενο άρθροΣαρδέλες Λαδοριγανάτες στο φούρνο