Κιμαδόπιτα

Κιμαδόπιτα με κρεμμύδι δεν υπάρχει τέτοια λιχουδιά

Να πώς το έκανα:

Για τη γέμιση:
3 μεγάλα κρεμμύδια
300 γρ κιμά
Αλάτι, κόκκινο πιπέρι και αγαπημένα μπαχαρικά

Για τη ζύμη:

Χρησιμοποίησα κουπα 200 ml.
1 κουπα γάλα
1/3 κύβου μαγιάς (ή μαγιά ξερή 7 γρ.)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 αυγό (κρατήστε τον κρόκο για άλειμμα)
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι (+/- εξαρτάται από το αλεύρι για μια μαλακή, μη κολλώδης ζύμη)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Σοτάρω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτω τον κιμά και τσιγαρίζω μέχρι να γίνει ψίχα και να μείνει με το λίπος.
Προσθέτω τα μπαχαρικά και το αφήνω να κρυώσει.

Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε το γιαουρτι, το λάδι, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι και το αλάτι σε δόσεις αφήνοντας να ανακατευτούν.
Όταν αποκτήσετε μια κολλώδη ζύμη, μεταφέρετε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ανακατέψτε με περισσότερο αλεύρι μέχρι να γίνει μια απαλή,
μη κολλώδης ζύμη. Αλείφω το μπολ με λάδι, βάζω τη ζύμη, σκεπάζω και αφήνω να φουσκώσει. Αλευρώνω τον πάγκο, ρίχνω τη ζύμη και ανοίγω ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο.

Απλώνω τη γέμιση και τυλίγω σε ρολό, το οποίο στρίβω και τεντώνω. Το τυλίγω σε σαλιγκαρι σε ένα ταψί 27 εκατοστών πάνω σε χαρτί ψησίματος, το σκεπάζω για 10-15 λεπτά. Αλείφω με αραιωμένο κρόκο αυγού με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και πασπαλίζω με σουσάμι ή αλλους σπορους.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτα. Όσο είναι ακόμα ζεστό, αλείφετε με βούτυρο.

ΠΗΓΗФеня Георгиева
Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι νουα με σάλτσα πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΚέικ γιαουρτιού με αχλάδια και σοκολάτα