Κιμαδόπιτες στο τηγάνι

Υλικά:

Για τη ζύμη:

-½ ποτήρι κεφιρ
-½ ποτήρι γιαούρτι
-1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
-½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1 κουταλιά της σούπας λάδι
-1 αυγό
-½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
-320-350 g αλεύρι (+ για διαμόρφωση).

Για την γέμιση:
-300-400 g κιμά (χοιρινό, βόειο κρέας, κοτόπουλο ή γαλοπούλα)
– 1 μεγάλο κρεμμύδι
– αλάτι, αλεσμένο μαύρο πιπέρι – για γεύση.
– λίγο νερό (εάν ο κιμάς είναι ξηρός).
Άλλο: λάδι – για τηγάνισμα.

Ποτήρι που χρησιμοποιείται είναι 250 ml.
Από αυτά τα συστατικά θα πάρετε 15 μίνι πίτες.

Εκτέλεση:

1. Προετοιμάστε τη ζύμη: βάλτε το αυγό, το κεφίρ, το γιαούρτι, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα βαθύ μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
2. Προσθέστε 320 g κοσκινισμένου αλευριού μαζί με μαγειρική σόδα. Αρχικά ανακατέψτε με ένα κουτάλι και μετά μεταφέρετε τη ζύμη στο τραπέζι πασπαλισμένο με αλεύρι και ζυμώστε με τα χέρια σας για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει ομοιογενές. Πρέπει να είναι μαλακό και ελαφρώς κολλώδες. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι.
3. Καλύψτε το με ένα καθαρό πανί σε ένα μπολ και αφήστε το να “ξεκουραστεί” για 15 λεπτά.

4. Προετοιμάστε τη γέμιση: ανακατέψτε τον κιμά με το κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη, αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι. Εάν η ληφθείσα σύνθεση είναι πολύ ξηρή, προσθέστε λίγο νερό σε αυτήν.

5. Διαμορφώστε τις πίτες: χωρίστε τη ζύμη σε 3 ίσα κομμάτια. Διαμορφώστε τα σε μπάλες.
6. Πασπαλίστε με αλεύρι το τραπέζι, απλώστε κάθε μπάλα ζύμης με τη μορφή ορθογώνιου πάγκου πάχους 5 mm.
7. Απλώστε ομοιόμορφα την σύνθεσης κρέατος στην επιφάνειά του, αφήνοντας τις άκρες του ελεύθερες.


8. Τυλίξτε το σε ρολό και κολλήστε καλά τη “ραφή” και τα άκρα καλά.
9. Κόψτε το σε 5 κομμάτια.


10. Κόψτε τα άκρα κάθε κομμάτι ρολού και, πασπαλίζοντάς το με αλεύρι, απλώστε το λίγο με τον πλάστη, δίνοντάς του την εμφάνιση ενός κέικ πάχους περίπου 1 cm.


11. Τηγανίστε τις πίτες σε μεγάλη ποσότητα ζεστού άδιού, σε μέτρια φωτιά, και στις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.


12. Μεταφέρετέ τα σε μια πιατέλα επενδεδυμένη με χαρτοπετσέτες για να αφαιρέσετε το υπερβολικό λάδι.

Σας ευχόμαστε καλή όρεξη με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα με νιφάδες βρώμης και σταφίδες
Επόμενο άρθροΚέικ χωρίς διογκωτικό…δείτε τα μυστικά του