Κις Λορέν

Η κις λορεν μας είναι μια τάρτα με βάση το τυρί και με πολλά τυριά, ντοματίνια, φρέσκα κρεμμυδάκια, αυγά και ελαφριά κρέμα φρέσκια, με θυμάρι, βασιλικό και πολλά άλλα.
Αυτή είναι μια συνταγή χωρις ψησιμο, μαγειρεμένη στο μάτι της κουζίνας σε κατσαρόλα, ένας υπέροχος τρόπος μαγειρέματος.

Θα χρειαστούμε τα ακόλουθα συστατικά:

600 γρ (γκούντα και έμενταλ)
3 πιπεριές ψιλοκομμένες
200 ml κρέμα γάλακτος φρέσκια
1/2 ντοματίνια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά: γλυκιά πάπρικα, αλάτι και μαύρο πιπέρι
200 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
φρέσκο θυμάρι
φρέσκος βασιλικός
1 πακέτο σφολιάτα
7 αυγά

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τις πιπεριές, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μόλις ψηθούν, αφαιρούμε και τοποθετούμε μια πλευρά.
Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε τις ντομάτες, με τα μυρωδικά, μετά βάζουμε στην άκρη σε ένα σουρωτήρι και στραγγίζουμε τα υγρά.
Σε ένα καθαρό μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, την κρέμα, τα μπαχαρικά.
Τοποθετούμε τη σφολιάτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, και ψήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να σκληρύνουν και οι δύο πλευρές, μετά αρχίζουμε να τοποθετούμε
τα υλικά μας και τη σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά.
Είναι χορτοφαγικό και ελαφρύ και τόσο εύκολο στην παρασκευή του, και μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε υλικό θέλετε και σας αρέσει.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡαβανί…Ξεχάστε όλες τις συνταγές που έχετε δοκιμάσει για ραβανί και δοκιμάστε αυτό!!!!
Επόμενο άρθροΓεμιστά γιαουρτοψωμάκια με σουσάμι