Κλασικά Κουλουράκια βουτύρου

Είναι ελαφρώς γλυκά, με βανίλια και είναι νόστιμα, μια απλή γεύση, αλλά ένα από τα καλύτερα.

Συστατικά

1 1/2 κούπα βούτυρο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 κουταλάκια βανίλια
3 αυγά
6 κούπες  αλεύρι γ.ο.χ
3 κουταλιές της σούπας μπεικιν παουντερ
1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρική
Χτυπημένο αυγό (για πλύσιμο αυγών)

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C
Χτυπήστε το βούτυρο και ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμμώδες
Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπήστε καλά για να τα συνδυάσετε
Συνδυάστε όλα τα ξηρά συστατικά (αλεύρι, μπεικιν και σόδα) σε ξεχωριστό μπολ
Προσθέστε αργά τα ξηρά υλικά στα υγρά, ανακατεύοντας καλά

Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, βγάλτε τη ζύμη. Είτε πλάθετε και ανοίγετε την ζύμη, κόβετε και στρίβετε τη ζύμη όπως θέλετε ή  τυλιγετε την ζύμη σε σαλιγκάρι και τα βάζετε απευθείας στο ταψί που έχετε στρώσει με χαρτί ψησίματος για στρογγυλά κουλουράκια βουτύρου
Βουρτσίστε με το χτυπημένο αυγό
Ψήστε 10-15 λεπτά (εξαρτάται από το σχήμα). Αφαιρέστε όταν πάρουν ωραίο χρώμα. Αφήστε να κρυώσουν πριν τα βγάλετε από το ταψί 

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβάς με Μήλο
Επόμενο άρθροΨητές Πατάτες Παρμεζάνας