Δείτε επίσης: Σπιτική Πίτσα στο τηγάνι | Καλύτερη Πίτσα είναι η Σπιτική

Πίτσα Πιπερόνι

Υλικά

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (επιπλέον αλευρι για το ζύμωμα)
1 κσ αλάτι
325ml νερό
1 σακουλακι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

1 ποτήρι πασσάτα ντομάτας
1 κουταλία λάδι
1 κουταλάκι γλυκού ξηρή ρίγανη
Τριμμένο όσο χρειάζεται για να σκεπάζουμε την πίτσα
12 περίπου φετούλες πιπερόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι , αλάτι και ανακατώνουμε ελαφρά και κάνουμε μία μεγάλη τρύπα στην μέση.
Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το νερό, μαγιά, ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό με την μαγιά στο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία κολλώδη ζύμη.
Αλευρώστε τον πάγκο σας και ζυμώστε την ζύμη αφού την αλευρώσετε πρώτα για να μην κολλάει στα χέρια.
Ζυμώστε καλά για 10 λεπτά. Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μπάλες και τις βάζουμε σε μπολ τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Σε ένα μεγάλο ποτήρι ρίχνουμε το χυμό ντομάτας το λάδι και την ρίγανη και ανακατευουμε.
Παίρνουμε την πρώτη ζύμη και την ανοίγουμε με το χέρι πιέζοντας προς τα έξω σε μέγεθος μία οικογενειακής πίτσας. Σκεπάζουμε με τριμμένο τυρί , απλώνουμε από πάνω τα πιπερόνι και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Πίιτσα ΠΙΠΕΡΟΝΙ

Έτοιμηηηηηηηη

Δείτε επίσης: Σπιτική Πίτσα στο τηγάνι | Καλύτερη Πίτσα είναι η Σπιτική

Προηγούμενο άρθροΑφράτα Ψωμάκια  Κρέμας
Επόμενο άρθροΦανουρόπιτα με σταφίδες