Μια συνταγή του Χριστόφορου Πέσκια.

Μερίδες:4 / Χρόνος προετοιμασίας:20′ / Χρόνος μαγειρέματος:50′

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο
  • 500γρ. πατάτες, σε χοντρές φέτες
  • 1 ματσάκι θυμάρι
  • 12 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 50γρ. μέλι
  • 50γρ. μουστάρδα
  • 300ml χυμό πορτοκαλιού
  • 30ml χυμό λεμονιού
  • 20ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

recipe_main_akis-petretzikis-kotopoulo-fournou

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αναμιγνύετε το μέλι, τη μουστάρδα και 40ml από τον χυμό πορτοκαλιού να ομογενοποιηθούν.

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το αλείφετε με το μείγμα μελιού που ετοιμάσατε.

Βάζετε τις πατάτες και το θυμάρι στον πάτο του ταψιού, ακουμπάτε από πάνω το κοτόπουλο, περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού, τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.

Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 60 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και το κοτόπουλο μέχρι μέσα. Ξεφουρνίζετε, αφήνετε λίγο το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.

melindasblog

Προηγούμενο άρθροΠατάτες ψητές με ντομάτα & πάπρικα
Επόμενο άρθροΣαλάτα με φακές μάραθο, κρεμμύδια και πολλά βότανα