Κλασσική Ισπανική κρεμίτα

Υλικά:

– 500 ml (17 oz) πλήρους γάλακτος
– 3 κρόκους αυγών
– 100 g (3,5 oz) ζάχαρης
– 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλιας
– 1 κουταλιά της σούπας καλαμπόκι (25 g / 0,8 oz)
– 1 ραβδί κανέλας
– Φλούδα μισού λεμονιού
– 8 μπισκότα τυπου digestive (προαιρετικά)
– Σκόνη κανέλας, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ρίχνοντας τα 3/4 του γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι που το έχουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε την κανέλα και την φλούδα λεμονιού.
Ζεστάνετε το γάλα μέχρι λίγο πριν το σημείο βρασμού και βγάλτε από την φωτιά αφήστε
να κρυώσει για αρκετά λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπήστε μαζί τα αυγά , με ζάχαρη, βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Διαλύστε το κορν φλαουρ μέσα στο εναπομείναν γάλα και χτυπήστε το μαζί με το μείγμα αυγών μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφαιρέστε την κανέλα και την φλούδα λεμονιού από το γάλα και αδειάστε το μίγμα αυγών
μέσα στο γάλα.
Βάλτε το κατσαρολάκι πάλι σε μεσαία φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.

Στα μπολάκια  βάλτε στην βάση ένα μπισκότο και από πάνω αδειάστε την κρέμα.


Βάλτε και ένα μπισκότο από πάνω και πιεστε το λίγο μέσα στην κρέμα και βάλτε στο
ψυγείο να παγώσουν για αρκετές ώρες.
Πριν σερβίρετε πασπαλίστε με κανέλα και είναι ετοιμηηηηηηηη

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΜπαρμπούνια σε κόκκινη σάλτσα (Σαβόρο)
Επόμενο άρθροΜπούτια Κοτόπουλου με μουστάρδα και μέλι ….με τηγανιτές πατάτες