Κοκάκια Νεγράκια

Απαραίτητα προϊόντα:

Για τη ζύμη:
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 αυγά
6 κουταλιές της σούπας μέλι
1 πακέτο κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
αλεύρι (όσο χρειάζεται για σκληρή ζύμη).

Για την κρέμα:
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο γάλα
125 g βούτυρο
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού καρύδια (αλεσμένα)
τα ψίχα από το σκαλιστό μελόψωμο.

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε τα αναφερόμενα προϊόντα και ζυμώστε μια μαλακή ζύμη. Ανακατέψτε με λίγο περισσότερο αλεύρι μέχρι να πάρετε μια σταθερή ζύμη.
Διαμορφώστε σε μικρές μπάλες τις οποίες τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και τις πατάμε με το χέρι να ισιώσουν τα μελοψωμάκια (Μπορούμε να βάλουμε την ζύμη και σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικης και να φτιάξουμε κεκακια 5 cm διάμετρο).
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (με έναν ανεμιστήρα) για περίπου 15-20 λεπτά. Αμέσως μετά την αφαίρεσή τους από το φούρνο, αρχίζουμε να τα σκάβουμε λίγο στην μέση (όχι πολύ και  αρχίζουν να σπάνε) και κρατάμε το τρίματα.

Για την κρέμα
Ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και μετά ρίχνουμε πάνω από τα σκαλισμένα ψίχουλα.
Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
Γεμίστε το μελόψωμο με το μείγμα, το οποίο κολλάμε σε ζευγάρια. Βουτήξτε ένα μέρος της επιφάνειάς τους σε λιωμένη σοκολάτα. Τα αφήνω για 1 ημέρα.

ΠΗΓΗ: https://receptitenababa.com/

Προηγούμενο άρθροΨητά Ροδάκια με μέλι και παγωτό
Επόμενο άρθροOreo CheeseCake…με μια σοκολάτα δέλεαρ