Κοκάκια της Τζένης

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
6 αυγά,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
125 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα, απ
60 γραμμάρια κορν φλάουρ,
λίγο αλάτι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και την μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψει.
Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στους κρόκους ανακατεύοντας το απαλά.
Τέλος προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά.την μαρέγκα και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά.
Τοποθετούμε μείγμα σε κορνέ  και κάνουμε δισκάκια πάνω σε λαδόκολλα βουτυρωμένη.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 15 λεπτά φυσικά τον φούρνο.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 κούπες γάλα με 4 κουταλιές της σούπας.ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε 3 κουταλιές γεμάτες της σούπας κορν φλάουρ με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει με λίγο γάλα από το ζεστό.
Ανακατεύουμε και όταν πλήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 βανίλια,2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και στην συνέχεια την αφρατεύουμε με το μίξερ.

ΓΛΑΣΣΟ:
Ζεσταίνουμε 50 γρ εβαπορέ γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε σπάσει 125 γραμμάρια κουβερτούρα,και έχουμε βάλει και λίγο μέλι ανακατεύουμε και ξανά στην φωτιά για 1 λεπτό.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε το δισκάκι,βάζουμε κρέμα,κλείνουμε με άλλο δισκάκι το κρατάμε με προσοχή και το βουτάμε στο γλάσο!
ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ!!!ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΑ!!(ΣΙΡΟΠΙ: 1 ποτήρι νερό,1 ποτήρι ζάχαρη βράσιμο 3 λεπτά)!

Συνταγή φωτό  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό φιλέτο με γλυκοπατάτες
Επόμενο άρθροΔείξε μου το Φύλλο σου να σου πω πόσο μερακλού είσαι