Κοκκινιστό αρνάκι με μελιτζάνες και φέτα στο φούρνο

Συστατικά

1 κιλό αρνί (πόδι και κότσι κομμένο σε φέτες)
1 κιλό μελιτζάνες (σε κύβους)
500γρ. Ντομάτες (τριμμένες)
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 ml. σάλτσα ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα ντομάτας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
300ml. Ζεστό νερό
150γρ. Τυρί φέτα
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε νερό και αλάτι και αφήστε το στην άκρη. Κόψτε σε κυβάκια 1 κιλό μελιτζάνες. Βάλτε τις κομμένες μελιτζάνες στο μπολ με το νερό καλύπτετε με μία μεμβράνη και αφήστε στην άκρη για μία ώρα
Τρύψτε στο  τρίφτη στο χοντρό μισό κιλό ντομάτες. Σε μία κατσαρόλα προσθέστε 2 κουταλιές λάδι και σοτάρετε μέχρι να γίνουν καφέ τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο μεριές.

Στη συνέχεια προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες ανακατεύετε, προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και μισό κουταλάκι ζάχαρη και ανακατεύεται. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτέ και ανακατευουμε  πάλι και ρίχνουμε  αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε ζεστό νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για μία ώρα με το καπάκι σε χαμηλή φωτιά.

Ξεπλένετε καλά τις μελιτζάνες με νερό για τις αφήνετε στην άκρη μετά από μία ώρα βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα σε ένα πιάτο και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Προσθέτουμε τις μελιτζάνες σταδιακά στην κατσαρόλα μαζί με τη σάλτσα και ανακατεύουμε προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Οταν όλα υγρα απορροφούνται και μένει με την σάλτσα του τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μαζί τις μελιτζάνες και τη σάλτσα. Προσθέτουμε ρίγανη και τριμμένο τυρί φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes here

 

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή Απλή Τυρόπιτα Θεσσαλίας
Επόμενο άρθροΚεφτέδες ρυζιού της Ανατολής με σάλτσα ντομάτας