Κοκκινιστό κρέας με κυδώνια συνταγή από Σμύρνη.

Υλικά για 4 μερίδες

1500γρ. μοσχάρι,
2-3 κυδώνια κομμένα στα 8,
1 ξερό κρεμμύδι,
κόκκινο κρασί περίπου 1 ποτήρι,
3-4 τριμμενες ντομάτες ή ένα κουτί ψιλοκομμένα ντοματακια,
2 ξυλάκια κανέλας,
2 αστεροειδείς γλυκάνισοι,
4 μπαχάρια.
2 φύλλα δάφνης,
ελαιόλαδο μαζί με φρέσκο βούτυρο για το σωταρισμα,
αλάτι,
πιπέρι,
λίγη ζάχαρη.

Εκτέλεση

Σωτάρω το κρέας στο λάδι- βούτυρο απ’ όλες τις πλευρές. Πριν τελειώσει το σωτάρισμα προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι . Μολις γίνει διάφανο σβήνω με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτω τη ντομάτα , τη ζάχαρη και όλα τα μυρωδικά εκτός από τα κυδώνια. Ρίχνω νερό να το καλύψει, μισή κανάτα.

Σιγοβράζω για περίπου 2 ώρες γιατί δεν χρησιμοποιώ χύτρα και μαγειρεύω πολύ χαμηλά. Θέλουμε το κρέας να τσιμπιέται. Τότε ρίχνω και τα κομμένα κυδώνια ( διατηρημένα σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν, το νερό δεν το βάζω). Συνεχίζω μέχρι να γίνουν και τα κυδώνια, περίπου για άλλα 45 λεπτά.
Συνοδεύω με ρύζι και καλαμπόκι σωταρισμένο σε βούτυρο.

ΠΗΓΗ: Roula Hatzispirou

Προηγούμενο άρθροΗ μαγειρική σόδα καίει το λίπος από τη μέση, τα χέρια και τα πόδια σας
Επόμενο άρθροΜελοκούλουρα με σοκολάτα…Οικονομικό, νόστιμο, απαλό και το σημαντικότερο με γεύση εποχής!