Κοκκινιστό κρεας σε σάλτσα λαχανικών και κόκκινο κρασι

Συστατικά:

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο σε κομμάτια –
Ένα κρεμμύδι –
Ένα πράσο –
Δύο σκελίδες σκόρδου –
Μια κόκκινη πιπεριά –
250 ml κόκκινου κρασιού –
Κορν φλαουρ ή αλεύρι μαλακο –
7 μπάλες πιπεριού ή αλεσμένο πιπερι –
Ένα κουταλάκι του γλυκού ρίγανη –
Ένα φύλλο δάφνης –
Αλάτι για γεύση, έβαλα ένα κουταλάκι του γλυκού.

Εκτέλεση:

Θα βάλουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα για να καλύψουμε τον πυθμένα. Το ζεσταίνουμε.
Προσθέστε τις φέτες σκόρδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο πράσο και το
ψιλοκομμένο πιπέρι και την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη.
Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε το κόκκινο κρασί και το βράζουμε έτσι ώστε να χάσει το αλκοόλ.


Στη συνέχεια με μία τρυπητή κουτάλα βάζουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε.


Τώρα περνάμε το κρέας μέσα από λίγο κορν φλαουρ ή αλεύρι.
Τσιγαρίζουμε το κρέας στην ίδια κατσαρόλα ή σε μια άλλη κατσαρόλα.
Οταν το κρέας θα είναι στην κατσαρόλα, προσθέστε το δάφνη, το ψιλοκομμένο καρότο,
τα τεμαχισμένα λαχανικά, πιπέρι, το αλάτι, τη ρίγανη και καλύψτε με νερό.


Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα λίγο ανοιχτό και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Ο χρόνος μαγειρέματος του κρέατος θα είναι περίπου μία ώρα έως μία ώρα και μισή περίπου.
Θα ελέγξουμε πόσο τρυφερό είναι το κρέας και θα σβήσουμε τη φωτιά.
Το μοσχάρι μου με σάλτσα ήταν τρυφερό για σχεδόν σε μιάμιση ώρα σε χαμηλή φωτιά, το
έβαλα πρώτο στον νούμερο 5 και στη συνέχεια το χαμηλώσαμε σε 4.
Μόλις τελειώσει, μπορούμε να το απολαύσουμε με μακαρόνια πατάτες τηγανιτές ή ρυζι.

Καλη Απόλαυση

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΓρήγορη και ΕΥΚΟΛΗ συνταγή ζύμης για πίτσα
Επόμενο άρθροΠαϊδάκια στο φούρνο…πολίτικη συνταγή