Φωλιές κιμά με γέμιση 

Οι φωλιές κιμά είναι ένα υπέροχο πιάτο για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.
Παρασκευάζονται εύκολα και είναι θρεπτικά και ζουμερά.
Αυτό το πιάτο μπορεί να προετοιμαστεί όχι μόνο για το καθημερινό τραπέζι, αλλά και για να ευχαριστήσει αγαπητούς φίλους.
Ως γέμιση, θα χρησιμοποιήσουμε μανιτάρια και λάχανο. Ως εκ τούτου, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι το πιάτο είναι απλά καταδικασμένο να είναι νόστιμο.

✅Προϊόντα:

Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
Κιμάς αρνίσιος 200 γρ
Φρυγανιά τριμμένη 6 κουταλιές σούπας
Αυγό 1 τεμ
Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο τριμμένο
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
Νερό 2 κουταλιές σούπας

Για την Γεμιση
300 γραμμάρια λάχανο
1 κρεμμυδι
100 γραμμάρια τυρί
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
αλάτι πιπέρι
φυτικό λάδι

✅Μαγείρεμα:

Πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τρία τριμμένα σκληρά τυριά. Ψιλοκόβουμε το λάχανο.
Ρίξτε φυτικό λάδι στο τηγάνι και βάλτε το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε λίγο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε τα πάντα και τηγανίζουμε μέχρι να εξατμιστούν
τα περιττά υγρά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το λάχανο στη γέμιση και ανακατέψτε ξανά. Αλατοπιπερώνουμε όλα κατά βούληση, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο το λάχανο.
Και μετά αφήστε το να κρυώσει.

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά ,αφήνουμε στο ψυγείο
Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα. Σχηματίζουμε φωλιές από κιμά και τις βάζουμε σε ταψί. Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο της φωλιάς και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Βάζουμε το ταψι στο φούρνο, θερμαινόμενο στους 180 βαθμούς. Και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Στη συνέχεια μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!❤️

ΠΗΓΗ: Вероника Баликова

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια κανέλας
Επόμενο άρθροΕύκολη Σοκολατίνα με σαντιγύ