Κοκκινιστό με πατάτες

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι χτένι ή στρογγυλό σε μερίδες
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο στον τρίφτη τριμμένο
ελαιόλαδο λίγο 4 με 5 κουτ σούπας
3 ώριμες ντομάτες ψιλοτριμμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι πιπέρι λίγη
ζάχαρη 1/2 κουτ του γλυκού κουρκουμά
1/2 κουτ γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι το κρεμμύδι το σκόρδο και σοτάρουμε να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε αρκετά να καφετίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τις λιωμένες ή τριμμένες ντομάτες την πάστα πελτέ ντομάτας την ζάχαρη το αλατοπίπερο τον κουρκουμά το τζίντζερ και ανακατεύουμε.

Τώρα εγώ προσθέτω μέχρι της μέση της κατσαρόλας ζεστό νερό και το μαγειρεύω σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το κρέας. Σε τακτικά χρονικά διαστήματα το προσέχω μήπως πρέπει να προσθέσω πάντα ζεστό νερό. Το αφήνω πάνω από μία ώρα μα μαγειρευτεί και στο τέλος δυναμώνω λίγο την φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα. Τώρα μπορείτε να προσθέσετε εσείς και μπαχάρια ή κανέλα ξύλο ή δαφλόφυλο εμένα μου αρέσει έτσι σκέτο.

Επίσης μπορείτε πρίν βάλετε την ντομάτα όπως σοτάρετε το κρέας να το σβήσετε μένα ποτήρι κρασί ,εγώ εδώ δεν έβαλα. Αυτό είναι το κλασικό κοκκινιστό που το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή με πουρέ η πιλάφι. Αν λοιπόν μας περισσέψει όπως εμένα την άλλη μέρα ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα οπως είναι το κρέας που έχει περισσέψει 1 ποτήρι νερό ζεστό λίγο αλάτι γιατί οι πατάτες το τραβάνε πιπέρι λίγο και λίγο λάδι ,μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνω μέσα τις κομμένες πατάτες και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σαλτσούλα αλλά και να μαγειρευτούν οι πατάτες είναι πολύ μα πολύ νόστιμο ..αυτό το θυμάμαι από την γιαγιά που το έκανε ..

Καλή σας όρεξη !!

Προηγούμενο άρθροΚι όμως είναι τηγανιτές πατάτες
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια με ζύμη κουρού