Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ. μοσχαράκι
1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο 
1 τομάτα 
1 κ.σ. τοματοπελτές
1 κούπα ρύζι
1 κ.σ. βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
 
Πως το κάνουμε:
Κόβουμε το μοσχάρι σε κύβους (αν δεν το αγοράσαμε ήδη σε κομμάτια)
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα ψιλοκόβουμε. 
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μολις ξανθίνουν, ρίχνουμε μέσα το κρέας.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας. Τότε ρίχνουμε μέσα βραστό νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας.
Ξεφλουδίζουμε μια ντομάτα, την ψιλοκόβουμε και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζουμε να δούμε αν είναι εντάξει στο αλάτι.
Προσθέτουμε και λίγο λάδι.
Το αφήνουμε να βράσει για 30-35 λεπτά και είναι έτοιμο.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κούπες βραστό νερό, αλάτι και 1 κούπα ρύζι.
Βράζουμε μέχρι να τελειώσει το νερό αλλά να μην κολλήσει το ρύζι. Αμέσως το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί από πάνω.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροPalmiers με κανέλα και ζάχαρη
Επόμενο άρθροΠώς να καθαρίσεις ένα κάστανο στη στιγμή, με μία μόνο κίνηση χωρίς να το χαλάσεις