Κοκκινιστό Μοσχαράκι με σάλτσα σόγιας

Συστατικά:

1 1/2 κιλά κομμάτια μοσχαρίσιο χτενι
4 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
2 τεμ μεσαίες πατάτες
1 μεγάλο καρότο
1 μεσαίο κόκκινο πιπέρι
1 μεσαίο πράσινο πιπέρι
440 γρ σάλτσα ντομάτας
2 κύβοι βοδινού
Λάδι
4-5τμχ κόκκινες πιπεριλες τσίλι
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Λάδι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να μαρινάρουμε το κρέας:
Σε ένα μπολάκι στείβουμε τα λεμόνια σε μία κούπα και τα αφήνουμε στην άκρη μαζί με την
σάλτσα σόγιας.
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ στην αρχή το μισό ρίχνουμε το
μισό λεμόνι και τη μισή σάλτσα σόγιας και με τα χέρια μας αρχίζουμε να το ανακατεύουμε


στη συνέχεια ρίχνουμε και το υπόλοιπο κρέας μαζί με το υπόλοιπο λεμόνι και τη σάλτσα σόγιας και ξανά ανακατεύουμε το κρέας να καλυφθεί παντού με τη σάλτσα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετες ώρες.

Στη συνέχεια σοτάρουμε το σκόρδο σε ένα τηγάνι και το βγάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη μετά στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε ελαφρώς τις πατάτες έως ότου να κάνουν μία κρούστα απέξω και τις βάζουμε σε ένα πιατο.


Στη συνέχεια στο ίδιο τηγάνι με λίγο λάδι βάζουμε το καρότο μέχρι να μαλακώσει και το βάζουμε και αυτό δίπλα στις πατάτες στο ίδιο πιάτο


Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και αρχίζουμε να το σωτάρουμε με λάδι και λίγο σάλτσα σόγιας μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.


Σε μία χυτρα σοτάρουμε το κρεμμύδι να καραμελώσει ρίχνουμε και το σκόρδο και στη συνέχεια ρίχνουμε στην χλυτρα το κρέας προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και όλους τους ζωμους απο την μαρινάδα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί προσθέτουμε το νερό και τους δύο κύβους μαγειρεύουμε στη χύτρα για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Στο τέλος τα βγάζουμε όλα σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τα καρότα μαζί με τις πατάτες, και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί προσθέτουμε και τις πιπεριές τσίλι

και τα αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερωνουμε λίγο πριν το τέλος και είναι ετοιμο.

Καλή Απόλαυση

 

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ με καρυδιά και κρέμα βανίλιας…γρήγορο, αρωματικό και νόστιμο κέικ
Επόμενο άρθροΚέικ με τρυφερό παντεσπάνι κακάου και κρέμα – Αρωματική και νόστιμη συνταγή