Κοκκινιστό χοιρινό με πατάτες στο φούρνο

Yλικά

2 κιλά χοιρινό ψαχνό από σπάλα σε μερίδες
2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1/3 φλ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)
2 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
3 σκ. σκόρδο σε φετάκια
1 δαφνόφυλλο
3 ντομάτες τριμμένες
2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι – πιπέρι – κύμινο
1 κ. γλ. σκόνη κανέλα

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και τις πατάτες και τα τοποθετούμε στο ταψί. Προσθέτουμε τα λαχανικά(ντομάτα κρεμμύδι σκόρδο καρότα) ομοιόμορφα από πάνω και έπειτα ρίχνουμε τα μπαχαρικά (αλάτι πιπέρι κύμινο δάφνη). Διαλύουμε τον πελτέ σε νερό και το ρίχνουμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και την κανέλα και προσθέτουμε λάδι και νερό μέχρι να σκεπαστεί
το φαγητό. Ψήνουμε για 2 ώρες στους 180C με αντιστάσεις και μετά άλλα 15′ στο γκριλ στους 220C.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗΕλένη Παπατσάνη
Προηγούμενο άρθροΠοιες τροφές έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα και πως τα καθαρίζουμε
Επόμενο άρθροΜπισκοτογλυκό