Κολοκυθάκια με κιμά!

Δεν είναι κάτι καινούργιο και οι περισσότεροι το μαγειρεύετε συνέχεια.
Θέλω όμως να μοιραστώ μαζί σας μια λεπτομέρεια στην προετοιμασία των κολοκυθιών. Μπορεί να το ξέρεις μπορεί και όχι.
Η ιδέα είναι να ψήσετε πρώτα μόνο τα κολοκυθάκια και μετά να τα φρυγανίσετε με τη γέμιση.

Υλικά

3 μέτρια κολοκυθάκια
300-400 γρ κιμά χοιρινού
2 κ.σ. λ. πελτέ ντομάτας
αλάτι, σκόρδο, πιπέρι – για γεύση
1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση και χαράζουμε μέρος από το εσωτερικό.
2. Τοποθετούμε τα σκαλισμένα κολοκυθάκια ανάποδα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Δεν προστίθεται λάδι ή αλάτι.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 190 βαθμούς. Όταν τα βγάλετε τα αλατίζετε με λίγο αλάτι.

3. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε το σκαλισμένο μέρος των κολοκυθιών για λίγο στο μπλέντερ. Στη συνέχεια, στυβουμε καλά σ ένα σουρωτήρι.
4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τον κιμά με τα στυμμένα κολοκυθάκια και τον βράζουμε για λίγο. Προσθέστε τα χόρτα χωρίς τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα φρέσκα κρεμμυδάκια κόβονται και τα ριχνουμε μόνο όταν απομακρυνθεί ο κιμάς από τη φωτιά.

5. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με τον έτοιμο κιμά και τα βάζουμε να ψηθούν.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου, αλλά εξαρτάται και από τον φούρνο.
6. Τέλος τρίβουμε το κίτρινο τυρί ή τη μοτσαρέλα και το τοποθετούμε από πάνω.
Χρησιμοποίησα λευκή μοτσαρέλα, είναι καλύτερη με κίτρινο τυρί. Ψήστε για λίγο.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΑυγά με  ντομάτες, εύκολο και νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο.
Επόμενο άρθροΡαβανί με καρύδι της Γιαγιας μου της Πολίτισσας