Κολοκυθάκια παναρισμένα με παρμεζάνα

Συστατικά:

1 κολοκυθάκι
100 ml γιαουρτι Κεφιρ
150 ml νερό
80 γρ παρμεζάνα τριμμένη στο ψιλό
αλάτι πιπέρι
1 αυγό
άνηθος μαϊντανός
80-100 γρ εξαρτάται από το αλεύρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκυθάκια λεπτά με τη φλούδα τα βαζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρι ψησίματος και τα αλατιζουμε να βγαλουν τα υγρά τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγά με την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομένο και χτυπάμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό και μετα το αλεύρι και χτυπάμε με ένα συρμα χειρός να παρουμε ένα πηχτό χυλό.

Σκουπίζουμε τα κολοκυθακια ταμποναροντας με χαρτι κουζίνας και τα περνάμε τις φέτες από τον πηχτό χυλό
Τα τηγανίζουμε σε καλά προθερμασμένο τηγάνι στο οποίο βάζουμε μπολικο λάδι -κατά προτίμηση αντικολλητικό, περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια τα βγάζουμε σε πιατέλα. Κατά διαστήματα προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι, μέχρι να τελειώσουμε το τηγάνισμα όλων των κολοκυθιών.
Κολοκυθάκια τα τρώμε ζεστά ή κρύα, ως συνοδευτικό σάλτσα γιαουρτιού ή τζατζίκι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια ογκρατέν
Επόμενο άρθροΜια καλοκαιρινή πολύ νόστιμη σαλάτα και εύκολη στην παρασκευή.