Ποιος είπε ότι δεν έχουν γεύση τα κολοκύθια? Μια εύκολη, γρήγορη και διαφορετική
συνταγή για κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά στο φούρνο που θα σας δώσουν ένα υπέροχο
και πεντανόστιμο πιάτο, μια γεύση που ταυτίζεται απόλυτα με το ελληνικό καλοκαίρι.

ΥΛIΚΑ

 10 μέτρια κολοκυθάκια (κόβω τα δικά μου σε 2-3 κομμάτια)
 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο με χοιρινό
 1 μεγάλο κρεμμύδι
 5-6 σκελίδες σκόρδου
 500 ml χυμού τομάτας
 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
 2 κ.σ. μαϊντανό
 2 κ.σ. δυόσμο
 Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 Ελαιόλαδο
 Φρέσκια ντομάτα (προαιρετικά για το κλείσιμο)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζετε το μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε λάδι. Στη συνέχεια προσθέστε το μισό
ψιλοκομμένο σκόρδο και μετά τον κιμά. Τον τσιγαρίζετε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέστε περίπου 150 ml χυμού τομάτας, την πάπρικα, το δυόσμο, το αλάτι και το μαύρο
πιπέρι και το αφήνετε στην άκρη.
Κόψτε τα κολοκυθάκια στην μέση. Αφαιρέστε το εσωτερικό του κολοκυθιού. Γεμίστε τα με
τον κιμά και καλύψτε με φέτες φρέσκιας ντομάτας ή αφήστε το ανοιχτό όπως η εικόνα.
Βάλτε τα γεμιστά κολοκυθάκι σε ένα ταψί.
Βάλτε τα υπόλοιπα κολοκυθάκια στο μπλέντερ μαζί με μισό κρεμμύδι και το υπόλοιπο
σκόρδο.
Τα βάζετε στο ίδιο τηγάνι όπου τσιγαρίσατε τον κιμά, προσθέτετε λάδι και το υπόλοιπο
χυμό ντομάτας και τα βάζετε να βράσουν.
Ρίξτε αυτό το μείγμα πάνω από το κολοκυθάκια.
Προσθέστε λίγο λάδι και ανακινήστε το ταψί έτσι ώστε ο χυμός ντομάτας να διεισδύσει στα
κολοκυθάκια.
Ψήνετε σε φούρνο στους 200 C για 2 ώρες, μέχρις ότου τα κολοκυθάκια ροδίσουν και ο
χυμός ντομάτας πήξει. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο, εάν χρειάζεται. Διακοσμήστε με
μαϊντανό και σερβίρετε ζεστά.

 

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης και καρύδια
Επόμενο άρθροΛαχταριστό Κέικ Ροδάκινου