Κολοκυθάκια Τηγανίτες

Υλικά:

2 κολοκυθάκια
1 αυγό
200 γρ αλεύρι 00
150 ml ανθρακούχο νερό
αλάτι
5 γρ μαγιά στιγμιαίας
300 ml τηγανέλαιο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, στεγνώνουμε και κόβουμε τα σκληρά μέρη. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια με ένα μαντολίνο και τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα μεγάλο σουρωτήρι με ένα μπολ από κάτω, αλατίζουμε καλά ανακατεύοντας καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από το φυτικό τους νερό.

Εν τω μεταξύ, βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αυγό, το νερό, το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά στιγμής.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό στην ταχύτητα 5.
Παίρνετε τα κολοκυθάκια, τα στύβετε από το φυτικό τους νερό και τα βάζετε στο έτοιμο μείγμα.

Ανακατέψτε τα πάντα για 1 λεπτό γρηγορα
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με το λάδι στη φωτιά και, μια κουταλιά τη φορά, παίρνουμε απο το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει και τα ψήνουμε αφήνοντας να φουσκώσουν και ροδίζοντας τα.
Στραγγίζουμε το περιττό λάδι σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΕξαιρετικό εκμέκ κανταΐφι πολίτικο σε ταψί αγαπημένο και πανέυκολο γλυκό !!!
Επόμενο άρθροΠάστα Ταψιού για κέρασμα