Κολοκυθάκια ογκρατεν

Υλικά 6 μερίδες

700 γρ κολοκύθι
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
150 γρ ζαμπον ή μπεικον
300 γρ τυρί μοτσαρέλα
αλεύρι όσο παρει
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο όσο παρει
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1 από 4
Κόβουμε τα κολοκυθάκια με τη βοήθεια ενός μαντολίνου και τα βάζουμε σε αλάτι για 30 λεπτά να φύγει το νερό.
Βήμα 2 από 4
Τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό, τα αλευρώνουμε και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, μετά πασπαλίζουμε την παρμεζάνα
και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, μια πρέζα πιπέρι και το ζαμπον ή μπεικον.
Βήμα 3 από 4
Συνεχίζουμε με τη δεύτερη στρώση κολοκυθιού και συνεχίζουμε μέχρι να εξαντληθούν όλα τα υλικά.
Συμπληρώστε παντού με μια στρώση μοτσαρέλα και παρμεζάνα και ψήστε στους 180 ° C για 40 λεπτά.
Βήμα 4 από 4
Κόβουμε και σερβίρoυμε!

Προηγούμενο άρθροΜανιταρόσουπα με κρέμα γάλακτος…Εύκολη και νόστιμη συνταγή
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια παναρισμένα με παρμεζάνα