Κουλουράκια σουσαμένια

Τα σουσαμένια κουλουράκια είναι μια από τις πιο αγαπημένα μου . Είναι ιδανικά για να τα συνοδεύσετε με τον αγαπημένο σας καφέ ή τσάι.

Μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα στο σπίτι με λίγα υλικά, όπως αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο, γάλα και σουσάμι.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μέλι, κανέλα ή βανίλια για περισσότερη γεύση. Αυτά τα κουλουράκια είναι τόσο νόστιμα που σίγουρα θα γίνουν αγαπημένο επιδόρπιο στο σπίτι σας.

Υλικά

110 gr βούτυρο, μαλακωμένο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1/3 φλιτζάνιου γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

Επάλλειψη
1/2 κουπα γάλα
1 φλιτζάνι σουσάμι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς C
Σε ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα.
Προσθέστε το αυγό, το γάλα και τη βανίλια. Ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Αναποδογυρίστε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε μέχρι να αναμειχθεί. Αυτή θα είναι μια μαλακή ζύμη.

Ανοίξτε τη ζύμη σε κουλουράκια 2,5 εκ. μήκος. Κυλήστε τα σε ένα μπολ γεμάτο με γάλα (περίπου 1/2 φλιτζάνι) και στη συνέχεια
σε ένα μπολ γεμάτο με σουσάμι. Αυτό θα βοηθήσει τους σπόρους να κολλήσουν. Τοποθετήστε τα κουλουράκια σε λαδόκολλα σε ταψί τοποθετώντας τα σε απόσταση 5 εκατοστών μεταξύ τους. Πιέστε απαλά τα κουλουράκια για να τα ισιώσετε.
Ψήστε για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο.
Χρησιμοποιήστε μια μεταλλική σπάτουλα για να μεταφέρετε τα κολουράκια από τη λαμαρίνα σε μια σχάρα ψύξης.
Αφήστε τα να κρυωσουν. Αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο.
Αποδίδει 40 μπισκότα.

ΑΠΟΛΑΎΣΤΕ ΤΑ.

Lisa Weisbecker Travisano Lasater

Προηγούμενο άρθροΦουρνιστές κρέπες ζαμπόν-τυρί: Ονειρικό πιάτο για μικρούς και μεγάλους
Επόμενο άρθρο3 Υλικά, Χωρίς Βούτυρο και Λάδι: Φτιάξτε Αφράτα Καρυδωτά!