Κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά

5-6 κολοκυθάκια τριμμένα,
1 ξερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 μπεικιν παουντερ,
άνηθο ψιλοκομμένο,
μαϊντανό ψιλοκομμένο,
δυόσμο ψιλοκομμένο,
3 αυγά,
πιπέρι, ρίγανη, λίγο αλάτι,
2 φέτες τυρί φέτα τριμμένη (μπορείτε να προσθέσετε όσο τυρί θέλετε)
2 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς υγρά,
3 σκελιδες σκόρδο λιωμένο,
αλεύρι όσο πάρει…

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη..αλατιζουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά…
Στιβουμε καλά να φύγουν τα υγρά του κολοκυθιου…
Βάζουμε σε ένα μπολ το στημένο κολοκυθάκι.. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μπεικιν παουντερ, άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, αυγά, πιπέρι, ρίγανη, ελάχιστο αλάτι, το τριμμένο τυρί, τις ντομάτες, το σκόρδο…

Λίγο λίγο προσθέτουμε αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.. Θέλουμε ένα σφιχτό χυλό..(δεν πλάθεται με τα χέρια)
Περνουμε το μείγμα με δύο κουτάλια και το βάζουμε στο τηγάνι (προσεχτικά) με μπόλικο καυτό λάδι και τηγανίζουμε…

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Irini Baxevani

Προηγούμενο άρθροΤούρτα με γιαούρτι και πραλίνα φουντουκιού😋
Επόμενο άρθροΚέικ Γεωργαφίας με νουτέλα