Συστατικά:

2 ματσάκια φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 μάτσα μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
10 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
1 κουταλιά της σούπας πάστα κόκκινης πιπεριά
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
2 φλιτζάνια αλεύρου γ.ο.χ
1 + 1/2 φλιτζάνια νερό
1/3 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
άλατι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάλτε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
Προσθέστε αλάτι, την πάστα κόκκινης πιπεριά, αποξηραμένη μέντα και κύμινο στο μπολ και ζυμώστε με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθούν . Χτυπήστε τα αυγά σε ένα άλλο μπολ και προσθέστε το στο μείγμα και ανακατέψτε. Προσθέστε νερό στο μπολ και ανακατέψτε.
Προσθέστε αλεύρι και σόδα ψησίματος στο μείγμα και ανακατέψτε το.
Τοποθετήστε μια χαρτοπετσέτα σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε υψηλή φωτιά. Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας του μείγματος και βάλτε το στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε και τις δύο πλευρές, αποστραγγίζουμε το πλεόνασμα λαδιού και τοποθετούμε τους κεφτέδες στο πιάτο. Επαναλάβετε το τηγάνισμα μέχρι να ολοκληρωθεί το μείγμα.

Καλή Ορεξη

ΠΗΓΗ: myturkishkitchen.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΚέικ κολοκύθας αφρός!
Επόμενο άρθροΧαλβάς Σιμιγδαλένιος…σαν πουτίγκα